divider-free-img

GONG

Gong är ett musikinstrument härrörande från Asien där den har använts ceremoniellt. Det ljud som uppstår när gongen anslås är svårbeskrivligt utan måste upplevas. Vad man kan säga är att då den metallyta som anslås är ojämn så uppstår olika vibrationer som kastas ut åt olika håll från instrumentet vilket gör att din hjärna inte ”hänger med” och därmed slappnar av. Även resten av din kropp blir positivt påverkad av de olika ljudvibrationer som den översköljs av under en gongsession.

Under mina kundaliniyogapass så spelar jag avslappnande gong under den långa vilan mellan det aktiva yogapasset (kriyan) och meditationen.

Under mina yin yoga pass så spelar jag gong under de olika positionerna vilket både hjälper och stödjer att hålla positioner samt gör passet väldigt meditativt och avslappnande. Passet avslutas med en lite längre vila med gongavslappning.

White Sound Gong Meditation

Jag håller ca 1 gång per månad en så kallad White Sound Gong Meditation som är en lite längre session där passet byggs upp för att kunna gå djupare och där jag spelar gong längre och mer intensivt. Passet börjar med en liten uppvärmning med några Hatha Yoga positioner för att därefter gå in i ett Kundalini Yoga pass med fokus på navelområdet innan det är dags för att bädda ner sig och ta emot gongmeditationen. Vi avslutar med lite dans eller annan rörelse för att grunda oss innan vi går ut i den vanliga verkligheten igen. Som alltid serveras örtte efter klassen.

Kontakta mig gärna om du har frågor om klassen eller annat. 

Min gong i det gröna

Information

Tid: 14-16

Datum: Söndag 26/9, 24/10, 21/11, 19/12

Kostnad: 4 ggr 700:- eller 1 gång 200:- 

Betalning: swish: 123 022 93 51, bankgiro: 5526-6969 

Anmälan: I formuläret eller sms:a 070-6675667 eller maila tina@sattara.se. Ange vilket/vilka datum du anmäler dig till eller om du anmäler dig till alla gångerna. 

 

Anmälningsformulär

Välj klass
Meddelande