divider-free-img

Om mig

Jag har sedan barnsben alltid varit intresserad av välbefinnande och andlighet och alltid varit tilltalad av yoga men det tog mig lite tid till att hitta dit. Min första kontakt med yoga var när jag bodde i Köpenhamn och läste på universitetet – då började min yogaresa med Ashtanga och Hatha, men som jag då fick den presenterad för mig var det ett fokus på det fysiska och för mig då var det ingen större attraktion. Det blev som ännu mer fysiska övningar till det jag redan hade: dans i olika former, gym, pilates, klättring osv.

Yogan kom en del år senare då jag hade flyttat ifrån Danmark och pendlade mellan norrland och Grekland i ett försök att utveckla en omöjligt möjlig relation. Av en händelse blev jag och min dåvarande inviterad in till att yoga med en nyfunnen vän som visade sig vara en kundaliniyogalärare. Varje söndag höll hon och hennes lärarvänner sadhana (din dagliga spirituella övning – men i kundaliniyogasammanhang brukar vi tänka oss ett ganska långt program med olika övningar, längre vila och meditation) tillsammans i hennes hus tidigt på morgonen och vi anslöt oss varje söndag till gänget då vi snabbt upptäckte hur skönt och välgörande det var. Trots att vi båda knappt hade sovit då vi var tvungna att gå upp jättetidigt och att vi yogade i 2-3 timmar innan vi kunde äta frukost fick vi en sådan energikick och märkte att vi mådde så bra av detta. Då det var sadhana och den yogalärare som höll i passet yogade med och inte aktivt lärde ut var det ingen regelrätt undervisning eller förklaringar utan det var mycket att bara hänga på. Detta gällde också då vi chantade mantran – som också kunde pågå i en timme – att det var bara att apa efter. På detta sätt blev det verkligen en upplevelse och där jag kunde avläsa effekt av olika övningar som vi gjorde direkt.

Spola framåt några år där jag har landat – eller snarare kraschat – i Lycksele och kände att jag behövde vända på mitt mående. En del av att hitta glädjen i livet igen var att jag upptäckte att det hölls en kundaliniyogakurs på söndagkvällar i Umeå som jag strax anmälde mig till. Så i stort sett varje söndag under en termin körde jag t o r Lycksele-Umeå (och då bodde jag två mil utanför Lycksele också…) för att kunna vara med på detta yogapass. Jag upptäckte då att samma yogastudio också erbjöd en två-årig utbildning till kundaliniyogalärare som jag då anmälde mig till och gick. Som min grekiska väninnna sa: ”Att gå den utbildningen är den finaste gåvan du kan ge till dig själv”.

Med denna lilla historia om början på mitt kundaliniyogaäventyr så vill jag bara ge en liten information om var jag kommer ifrån och min motivation till att vara lärare. Jag hade gärna gett klasser i mitt eget hem på liknande sätt som min väninna – vilket jag också har gjort tidigare – men då möjligheten att få vara i Stark Yogas underbara yogalokaler i Hudiksvall känns det som att jag kan välkomna in till en oas där du kan få en extra upplevelse av yogan i form av den omsorg som har lagts i lokalens utformning och energi.

I takt med att vår värld snurrar snabbare och snabbare har det blivit viktigare och viktigare att lyssna inåt, finna stillhet och ta hand om sig själv för att kunna må bra och fungera i sin vardag. Med yogan och gongen har jag funnit verktyg som ger min kropp och själ lugn, ro och välmående